138 14-02-2019

Bakı Dövlət Universitetinin rektor vəzifəsini icra edən, təhsil nazirinin müavini cənab Firidun Qurbanov 2018-ci il üçün təsdiq olunmuş qəbul planına uyğun olaraq fəlsəfə doktoru və elmlər doktoru proqramları üzrə doktoranturaya qəbul olunmuş gənc alim və mütəxəssislərlə görüşüb. Görüşdə  doktorantlar ilə bərabər fakültə dakanları, elmi işlər üzrə dekan müavinləri və müvafiq kafedra müdirləri iştirak edirdilər.

Müasir dövrdə Azərbaycan təhsilində ciddi islahatların aparılmasına, təhsilin keyfiyyətinin yüksəlməsi naminə görülən davamlı işlərə diqqət çəkən Firudin Qurbanov, eyni zamanda, bu il 100 illiyini qeyd edəcək Bakı Dövlət Universtetinin innovasiya, yaradıcılıq, akademik tədqiqata böyük töhfələr verən, yüksəkixtisaslı kadrlar hazırlayan müasir elm və təhsil mərkəzi olduğunu bildirib. Firudin müəllim respublika üçün prioritet istiqamətlər üzrə aktual mövzuların seçilməsi və müasir tələblərə uyğun tədqiqatların aparılmasının təmin edilməsində universitet alimlərinin rolu haqqında fikirlərini qeyd etdi. Görüşdə kafedra müdirləri və doktorantlar  rektor  vəzifəsini icra edən, təhsil nazirinin müavini cənab Firidun Qurbanova suallarını ünvanlayaraq  müvafiq cavab və məlumatlardan yararlandılar.

Tədbirdə BDU-nun Elm və innovasiyalar üzrə prorektoru Aydın Kazımzadə, Magistratura və doktorantura şöbəsinin müdiri Afət Məmmədova çıxış edərək doktorantlara lazımi məsləhətlər verib, yaranan sualları cavablandıraraq aydınlıq gətirdilər.