68 24-05-2019

Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsində 15 may 2019-cu il tarixində Azərbaycanın Ümummilli lideri Heydər Əliyevin anadan olmasının 96-cı ildönümünə həsr olunmuş “Riyaziyyatın tətbiqi problemləri” mövzusunda Respublika Elmi Konfransı keçirilmişdir.

Konfransın plenar iclasını Bakı Dövlət Universitetinin Elm və innovasiyalar üzrə prorektoru, AMEA-nın müxbir üzvü, professor A.H.Kazımzadə açmış və Ümummilli lider Heydər Əliyevin siyasi fəaliyyəti və onun xalqımız qarşısındakı xidmətlərindən danışmışdır.

Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsinin dekanı, akademik M.F.Mehdiyev “Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsində elmi uğurlar” mövzusunda məruzə etmiş və son illərdə fakültə əməkdaşları, doktorant və dissertantları tərəfindən yerinə yetirilmiş elmi-tədqiqat işləri haqqında məlumat vermişdir.

Plenar iclasda üç magistrantın məruzələri də dinlənilmişdir.

Plenar iclasdan sonra konfrans öz işini səkkiz bölmədə davam etdirmişdir. Bu bölmələrdə 80-ə yaxın məruzə dinlənilmişdir.

Konfransda Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsinin magistrantları ilə yanaşı, Azərbaycan Respublikası Prezidenti yanında İdarəçilik Akademiyasının, Azərbaycan Texniki Universitetinin və digər universitetlərin magistrantları da iştirak etmişlər.

Rektor doktoranturaya qəbul olmaq üçün müraciət edən iddiaçılarla görüşüb

BDU-da Azərbaycan-Koreya İnformasiya Təminatı Mərkəzi yenidənqurmadan sonra istifadəyə verilib

Qazaxıstanlı magistrlardan təşəkkür məktubu

Akademik Qərib Məmmədov məruzə edib